KBC Offline Quiz Answers (Friday, 9th December 2022): Get KBC 24×7 Quiz Today’s Answers

KBC Offline Quiz Answers Today: कौन बनेगा करोड़पति भारत में सबसे प्रसिद्ध और पॉपुलर क्विज कंपटीशन में से एक है और इस पोस्ट में हम KBC Offline Quiz Answers Friday, 9th December 2022 की जानकारी देने जा रहे हैं जो आपके प्राइस जीतने के सपने को साकार कर सकती है. मोबाइल और इंटरनेट की यह प्रतियोगिता सिर्फ चैनल तक ही सीमित नहीं है बल्कि अब मोबाइल में भी इस प्रतियोगिता के द्वारा पूछे गए सवालों के जवाब इसके एप्लीकेशन के माध्यम से kbc 24*7 quiz today के रूप में दिया जा सकता है. आप चाहे तो हर दिन kbc today question answer Friday, 9th December 2022 भी प्राप्त कर सकते हैं.

हर दिन लाखों लोग KBC Daily quiz answers today प्राप्त करना चाहते हैं ताकि वह भी इस क्विज में भाग लेकर इसमें इनाम जीत सके. वर्तमान में KBC Offline Quiz Answers & Questions हमारे इस प्लेटफार्म से भी प्राप्त कर सकते हैं तो इस वेबसाइट को हर दिन विजिट करें ताकि आपको हर दिन अपडेटेड प्रश्नों के उत्तर यहां से प्राप्त हो सके. इस में भाग लेने के लिए आप Sony Liv App का इस्तेमाल कर सकते हैं. इस प्रतियोगिता में हिस्सा कैसे ले अगर आप यह नहीं जानते हैं तो फिर भी कोई बात नहीं क्योंकि यहां नीचे आपको आर्टिकल में यह प्रक्रिया भी मिल जाएगी.

KBC Offline Quiz Answer Today

हमारे इस प्लेटफार्म में हम आपको हर दिन KBC offline Quiz में जो भी प्रश्न पूछे जाते हैं, उनके उत्तर अपडेट कर देते हैं. जिससे आप सही समय में इन प्रश्नों का उत्तर देकर इस इनाम के हकदार हो सकते हैं. वैसे आपको यह जरूर पता होना चाहिए कि हर दिन Kaun Banega Crorepati Quiz में 10 सवाल पूछे जाते हैं और अगर आप इन सभी 10 सवालों के सही सही जवाब दे देते हैं तो फिर आप लाखों के इनाम जीत सकते हैं. वैसे यह सोमवार से शुक्रवार तक ही चलता है. हम आपसे यही कहेंगे कि हमारे इस पोस्ट को हर दिन विजिट करें ताकि आप KBC Offline Quiz Answer Today Friday, 9th December, 2022 प्राप्त कर सकें.

KBC Offline 24×7 Quiz क्या है?

कौन बनेगा करोड़पति जिसमें आप सातों दिन और 24 घंटे कभी भी भाग लेकर प्रतियोगिता के इनामी राशि को जीत सकते हैं. इसलिए इस कंपटीशन को KBC Play Along 24*7 Quiz के नाम से जाना जाता है. KBC Offline Quiz कंपटीशन में आप (Mon-Fri) सुबह 10:00 बजे भाग ले सकते हैं क्योंकि यह इसके शुरू होने का समय है. इस प्रतियोगिता की खास बात यह भी है कि इसमें हर दिन 10 लोग लखपति बन सकते हैं.

Quiz Name KBC Play Along 24*7
Number of Questions 10
Duration 30S for each question
Starting Time (Mon-Fri) 10:00 AM
Prize Everyday 10 Lakhpati and many more

इस कंपटीशन में वैसे लोग ज्यादातर हिस्सा लेना पसंद करते हैं जिन्हें सामान्य ज्ञान का अच्छा खासा नॉलेज होता है और वे विभिन्न प्रकार के विषयों से पूछे जाने वाले सवालों की जानकारी रखते हैं. अगर आपने कभी इस कंपटीशन को देखा होगा तो आपको मालूम होगा कि यह शो कितना पॉपुलर और इसमें पूछे जाने वाले सवाल कितने कठिन होते हैं. इसमें स्टेज बाय स्टेज सवाल कठिन होते चले जाते हैं. जिसकी वजह से इनामी राशि भी बढ़ती चली जाती है और जो सारे सवालों के जवाब दे पाते हैं उनके लिए एक सपने का साकार होना संभव हो जाता है.

लेकिन हर इंसान तो मुंबई जाकर अमिताभ बच्चन के सामने बैठकर इस शो में भाग नहीं ले सकता इसी वजह से KBC Offline Quiz 24*7 शुरू की गई ताकि हर इंसान अपने घर बैठे सिर्फ मोबाइल एप्लीकेशन की मदद से इस प्रतियोगिता में भाग ले सके और इनाम भी जीत सके.

KBC Offline Quiz Answer Today Friday, 9th December, 2022

अगर आप एक युवा हैं और इस प्रतियोगिता को हाल ही में देखना शुरू किए हैं तो फिर आपको यह नहीं मालूम होगा कि जब इस प्रतियोगिता की शुरुआत हुई थी उस वक्त प्राइम टाइम में सिर्फ लोग इसे ही देखा करते थे. कौन बनेगा करोड़पति प्रतियोगिता अमिताभ बच्चन के द्वारा होस्ट किया जाता है. उनके बोलने की शैली और उनका लोगों के साथ व्यवहार काफी सराहनीय होता है.

केबीसी प्ले अलांग गेम एक प्रतिभा आधारित ऑनलाइन क्विज गेम है जिसका आयोजन सोनीलिव एप के द्वारा किया जाता है और आप इसी एप्लीकेशन में जाकर इस प्रतियोगिता में भाग ले सकते हैं. यह बहुत ही रोमांचक कांसेप्ट है.

हर दिन लाखों लोग अपनी किस्मत को आजमाने के लिए इस प्रतियोगिता में भाग लेते हैं और इस में पूछे जाने वाले प्रश्नों के सही उत्तर देने की कोशिश करते हैं लेकिन कुछ ही लोग होते हैं जो सभी सवालों के जवाब दे पाते हैं और उन्हीं में से कुछ लोग ऐसे होते हैं जो 1 दिन में लखपति बन जाते हैं.

अगर आप भी बहुत कम समय में पैसे कमाना चाहते हैं और आपके पास इतना ज्ञान है कि आप सभी सवालों के जवाब दे सकते हैं जो सामान्य ज्ञान पर आधारित होते हैं तो फिर इस कंपटीशन में भाग जल्द से जल्द लीजिए. ऐसा नहीं है कि सिर्फ आपको एक मौका मिलता है बल्कि आप हर दिन अपने दिमाग का इस्तेमाल करके इस कंपटीशन में भाग लेकर अपनी प्रतिभा को साबित कर सकते है.

इसे भी पढ़ें:

KBC Today Question Answer Today 22 December 2021

We will resume on Tuesday

KBC Play Along Question Answer Today 17 December 2021

Q.

Answer: C. Banyan

KBC Today Question Answer Today 17 December 2021

Q1. Which country won the prestigious badminton title ‘Thomas Cup Men 2021′?

Answer: C. Indonesia

Q2. Dialysis is used to perform the function of what?

Answer: D. Kidney

Q3. What is the name of the TV serial in which actor Shahrukh Khan made his television debut?

Answer: A. Fauji

Q4. Taimur is the name of the son of which popular Bollywood couple?

Answer: B. Saif-Kareena

Q5. Lectin protein is found in which of the following?

Answer: C. Peanuts

Q6. In 1983, who became the first Indian woman footballer to win an Arjuna Award?

Answer: B. Shanti Mullick

Q7. Which is the largest butterfly in the UK?

Answer: D. Swallowtail

Q8. Kanchipuram is known as what?

Answer: C. City of Thousand Temples

Q9. Which of the following book was written by Graham Greene?

Answer: B. The Power and the Glory

Q10. The minister of the Gahadvala King Govindachandra and author of Kalpadruma was __?

Answer: C. Lakshmidhara

KBC Today Question Answer Today 16 December 2021

Q1. Who has been appointed as the Chief Executive Officer (CEO) of the Target Olympic Podium Scheme?

Answer: A. Commodore P.K Garg

Q2. In which of the following film Amitabh Bachchan shared the screen space with his son Abhishek Bachchan and daughter-in-law Aishwariya Rai Bachchan?

Answer: D. Bunty and Babli

Q3. Which is the loudest insect in the world?

Answer: B. Cicada

Q4. Actor Akshay Kumar worked at which place among the following before entering the film industry?

Answer: A. Restaurent

Q5. Approximately how many cups of tea are drunk in the UK every day?

Answer: A. 100 Million

Q6. Who was the first captain of independent India’s Olympic Football team?

Answer: B. Dr. Talimeren Ao

Q7. What is the growing of two or more crops simultaneously on the same field in a definite pattern known as?

Answer: B. Intercropping

Q8. How often the agricultural census in India is conducted?

Answer: D. Every 5 years

Q9. Who was the founder of the Nanda dynasty?

Answer: B. Mahapadma Nanda

Q10. Tirutakkatevar has written which of the following book?

Answer: C. Jivaka Chintamani

KBC Today Question Answer Today 15 December 2021

Q1. Who wrote the book ‘India Wins Freedom’?

Answer: C. Maulna Abul Kalam Azad

Q2. The World Bank has suspended aid to which country following a recent military coup?

Answer: D. Sudan

Q3. In which of the following film Aditya Narayan acted a child artist?

Answer: C. Pardes

Q4. Which country is ‘Kaiserschmarrn’ from?

Answer: D. Austria

Q5. Ranbir Kapoor’s film Saawariya was directed by whom?

Answer: C. Sanjal Leela Bhansali

Q6. Which insect was the first living creature to be sent into space?

Answer: D. Fruit Fly

Q7. In which year did tennis originally become an Olympic sport?

Answer: A. 1896

Q8. Which sector is the backbone of the Indian economy?

Answer: D. Agriculture

Q9. What is the cultivation of crops with an annual rainfall is less than 750mm called?

Answer: B. Dry Farming

Q10. Who were the immediate successors of the Mauryas in Magadha?

Answer: B. The Shunga Dynasty

KBC Today Question Answer Today 14 December 2021

Q1. Which of the following movie has Govinda and Sanjay Dutt in the lead role?

A. Coolie No. 1
B. Haseena Maan Jaegi
C. Baastav
D. Bhagam Bhaag

Answer: B. Haseena Man Jayegi

Q2. Which Indian footballer was the first to join a team in America’s Major League Soccer, singing for the Kansas City Chiefs in 2010?

A. Bhaichung Bhutia
B. Shabbir Ali
C. Sunil Chetri
D. Anirudh Thapa

Answer: C. Sunil Chhetri

Q3. Chicken Tikka Masala was invented in which of the following country?

A. Scotland
B. Japan
C. Germany
D. Australia

Answer: A Scotland

Q4. Who has been newly appointed as the Chairperson of National Company Law Appellate Tribunal (NCLAT)?

A. Ramalingam Sudhakar
B. Sudhansu Jyoti Mukhopadhaya
C. Ashok Bhushan
D. B L Bhat

Answer: C. Ashok Bhushan

Q5: Which beetle is the strongest insect on the planet earth?

A. Horned Dung Beetle?
B. Longhorn Beetle
C. Hercules Beetle
D. Stag Beetle

Answer: A. Homed Dung beetle

Q6. What is the home country of the professional tennis player Roger Fedrer?

A. England
B. Canada
C. Israel
D. Switzerland

Answer: D. Switzerland

Q7. Who announced the introduction of National Food Secutrity Act?

A. Pranab Mukharjee
B. Dr. Manmohan Singh
C. P. Chidambaram
D. Arun Jaitley

Answer: A. Pranab Mukherjee

Q8. What does water turn into when its heated?

A. Dew
B. Snow
C. Steam
D. None of the above

Answer: C. Steam

Q9. Which of the following book is written by Dante?

A. Gandhi and Stalin
B. The Divine Comedy
C. My Master
D. History

Answer: B. The Divine Comedy

Q10. Which among the following is a place in Larkana district of the Sindh province in Pakistan?

A. Alamgirpur
B. Harappa
C. Rangapur
D. Muhenjo Daro

Answer: D. Mohenjo Daro

KBC Today Question Answer Today 13 December 2021

Q1. Which among the following state is the origin of the sweet dish ‘Basundi’?

Answer: B. Gujarat

Q2. Who has been appointed as the Chairman of the newly constituted development finance institution – National Bank for Financing Infrastructure and Development (NaBFID)?

Answer: D. K. V. Kamath

Q3. The surplus earned by a factor other than land in the short period is referred to as?

Answer: B. Quasi-Rent

Q4. The form of farming in which farmers focus on growing enough food to feed themselves and other family members is known as?

Answer: D. Subsitence Agriculture

Q5. Which of the following singer has also been a television host and an actor?

Answer: D. Sonu Nigam

Q6. On average, for how many days does a bumblebee live?

Answer: C. 28 days

Q7. Which is the most powerful piece on a chessboard?

Answer: B. Queen

Q8. Early blight is a disease of which vegetable that is caused by the fungus Alternaria solani?

Answer: C. Potato

Q9. Which of the following is not a fossil fuel?

Answer: A. Wood

Q10. Which of the following is not a fossil fuel?

Answer: A. Munshi Premchand

KBC Today Question Answer Today 10 December 2021

Q1. Who is known as ‘Lord of Ayurveda’?

Answer: B. Lord Dhanvantari

Q2. Who was the brother-in-law of the Indian emperor Harshavardhan?

Answer: A. Grahavarmana

Q3. Which of the following is a thin disk that is used to store data?

Answer: B. DVD

Q4. Leatherbacks and Ridleys are types of what?

Answer: D. Turtles

Q5: Which of the following is the writer of Kavyadarsha and Dasakumaracharita?

Answer: D. Dandin

Q6. In which of these hindi films, Akshay Kumar and Amitabh Bachchan have worked together?

Answer: A. Ek Rishtaa: The bond of Love

Q7. Which among the following is the main crop of Madhya Pradesh?

Answer: D. Wheat

Q8. How many total squares are there on a chessboard?

Answer: B. 204

Q9. Where does the Caesar salad originate from?

Answer: A. Mexico

Q10. In chess, who recently became the 21st Woman Grand Master from India?

Answer: B. Divya Deshmukh

KBC Today Question Answer Today 9 December 2021

Q1. For which of the following, the term “Paper Gold” is used?

Answer: D. Special Drawing Rights

Q2. Which form did King Arjuna adopt during the Agyatavasa period of Pandavas in Mahabharata?

Answer: B. Brihannala

Q3. In the context of the Sangam Age, which among the following was the ruling class in society?

Answer: A. Arasar

Q4. Which is Turkey’s second-largest lake that has entirely receded this year due to climate change?

Answer: D. Lake Tuz

Q5: A Thousand Trees’ is a single by which Welsh rock band?

Answer: C. Stereophonics

Q6. Where does coffee originate from?

Answer: B. Ethiopian Plateau

Q7. Which animal can change its body color?

Answer: A. Chameleon

Q8. Lady Doctors: The Untold Stories of India’s First Women in Medicine’ is written by which writer?

Answer: A. Kavitha Rao

Q9. Which of the following gives us route planning for travelling by foot, car, bicycle and air?

Answer: D. Maps

Q10. Which country won the Kabaddi World Cup 2020?

Answer: B. Pakistan

KBC Today Question Answer Today 8 December 2021

Q 1. Which is the hardest naturally occurring substance?

Answer: C. Diamond

Q 2. According to hindu mythology, who is the daughter of King Himavan?

Answer D. Goddess Parvati

Q 3. Which tree’s leaves are the symbol fof the National Trust?

Answer: C. Oak Tree

Q 4. International Finance Corporation (IFC) is part of which the following?

Answer: A. World Bank

Q 5. Actor Rajkumar Rao Did a 3-Sec role in wich movie?

Answer: C Rann

Q 6. In which state was India’s largest aromatic garden, with over 140 fragrant plan species

Answer: B. Uttrakhand

Q 7. Which of the following aithors wrote navasahasanka charita?

Answer: A. Padmagupta

Q8. Which of the following is not a source of Vitamin A?

Answer: Cantaloupe

Q 9. Which greek ruler send Magasthenes to the cout of Chandragupta Maurya?

Answer: A Seleucus I

Q 10. In which country did chess first originate?

Answer D. India

इसे भी पढ़ें: यूपी फ्री लैपटॉप योजना 2021-22: ऑनलाइन रजिस्ट्रेशन, UP Free Laptop 1st List 2021 – जारी सूची में अपना नाम देखें

KBC Today Question Answer Today 7 December 2021

Q 1. What is the scientific study of plant life known as?

Answer: Botany

Q 2. To whom did Sanjay narrate the action of Kurukshetra lived during the battle?

Answer: Dhritrashtra

Q 3. Which is the lightest planet in our solar system?

Answer: Saturn

Q 4. Which of the following is the richest source of Vitamin C?

Answer: Cantaloupe

Q 5. WHo among the following was the propounder of the Madhyamika Philosophy?

Answer: Nagarjuna

Q 6. ‘The 7 Sins of Being a Mother’ book is written by whom?

Answer: Tahira Kashyap Khurrana

Q 7. Due to the worldwide Great Depression, the ‘New Deal’ was declared by?

Answer: Franklin D. Roosevelt

Q 8. Which of the following duo is knownfor screeningwriting in Hindi Films?

Answer: Salim Khan – Javed Akhtar

Q 9. Which country is India’s main rivalin tea export?

Answer: Sri Lanka

Q 10. Who si soften considered to be one of the greatest badminton men’s single playersof all time with 5 world champion and 2 Olympic champion titles?

Answer: Lin Dan

KBC Today Question Answer Today 6 December 2021

Q 1. When was the first pineapple found?

Answer: 1493

Q 2. Bearded Dragon are originally which country?

Answer: Australia

Q 3. Who is known as the “Father of Tamil Literature”?

Answer: Agastya

Q 4. Who wrote “Nathuram Godse: The True Story of Gandhi’s Assassin”?

Answer: Journal Dhaval Kulkarni

Q 5. On the banks of the Sarayu river, which kingdom was located?

Answer: Ayodhya

Q 6. Which bank has partnered with IIM Banglore to provide funding for identified startups?

Answer: Indian Bank

Q 7. What is the hybrid variety of mango developed from the cross of Neelum and Alphonso Called?

Answer: Ratna

Q 8. Which singer sang music composer S D Burdman’s last composed song “Badi Sooni Sooni Hai” for the film “Mili”?

Answer: Kishore Kumar

Q 9. Which of the folowing is biodegradable?

Answer: Kitchen Waste

Q 10. What is the name of the international badminton tournaments for Men’s team competition?

Answer: Thomas Cup

KBC Today Question Answer Today 3 December 2021

Q 1. Who has written the ‘Monk in a Merc’ book?

Answer: Dr. Ashok Panagariya

Q 2. Energy captured from the sun’s rays is called as?

Answer: Solar Power

Q 3. India’s 1st Forest Healing center opened in which state?

Answer: Uttarakhand

Q 4. What do we call the area where a game of ice hockey is played?

Answer: Ice Rink

Q 5. In January 2021, which among the following was formally declared as the 34th district of the Indian state of Assam, carved out of Barpeta district?

Answer: Bajali

Q 6. The term ‘Micro Economics’ and ‘Macro Economics’ was coined by?

Answer: Ragnar Frisch

Q 7. Who has given his voice to the anthem on India’s Covid 19 vaccination that was released recently?

Answer: Kailash Kher

Q 8. In which vahana Lord Rama returned to Ayodhya from Lanka?

Answer: Pusphak Vimaman

Q 9. The word jungle originates from a which language?

Answer: Sanskrit

Q 10. Love Apple is another name of what?

Answer: Tomato

KBC Today Question Answer Today 2nd December 2021

Q 1. The cabin in which pilots of a plane sit is called as?

A. Fuselage
B. Engine
C. Bussiness
D. Cockpit

Answer – Cickpit

Q 2. What is ‘Ghee’?

A. A flour made of chickpraks
B. A type of chutney
C. A type of clarified butter
D. A vegetable

Answer – A type of clarified butter

Q 3. India’s biggest Kidney Dialysis Hospital has been inaugurated at which place in Delhi?

A. Red Fort
B. Balasahib Gurudwara
C. Mahnu Ka Tila
D. India Gate

Answer – Balasahib Gurudwara

Q 4. In Which city is the headquarters of the International Ice Hockey Federation based?

A. Zurich, Switzerland
B. Montreal, Canada
C. Chicago, The United States
D. London, England

Answer – Zurich, Switzerland

Q 5. Which probe of NASA orbiting Jupiter has found that the planet’s Great Red Spot is Deeper than scientists has previously thought?

A. Orion
B. Opportunity
C. Voyager 1
D. Juno

Answer – Juno

Q 6. In which type of economy, all productive resources are owned and controlled by the government?

A. Dual
B. Socialist
C. Mixed
D. Capitalist

Answer – Socalist

Q 7. Who among the following is the author of the book ‘Katha Kaho Urvashi’?

A. R.K. Karanjia
B. Michael hammer
C. Pipul Jaykar
D. Dalip Kaur Tiwana

Answer – Dalip Kaur Tiwana

Q 8. Which one is the unique weapon of Lord Shri Krishna?

A. Gandiva
B. Kaumodaki
C. Sudarshana Chakra
D. Parashu

Answer – Sudarshana Chakra

Q 9. What is a dish that has rice and coconut as the main ingredients?

A. Masala Rice
B. Coconut Rice
C. Palak Chaval
D. Chaval

Answer – Coconut Rice

Q 10. Among the following, wich food contains Vitamin D?

A. Mushroom
B. Fatty Fish
C. Egg Yolks
D. All the Above

Answer – All the Above

KBC Offline Quiz Answers Today: 1st December 2021

Q1) In 2018, which famous personality was appointed as the official brand ambassador of Sikkim?

Answer: A R Rahman

Q2) Which of the following Indian cricketer was awarded with the honorary life membership by the Marylebone Cricket Club (MCC) on 19 October 2021 along with Harbhajan Singh?

Answer: Javagal Srinath

Q3) Which of the following is the oldest Smriti?

Answer: Manu Smriti

Q4) Which of the following is the oldest stone structure in India?

Answer: The Great Stupa Of Sanchi

Q5) The Earth is a _

Answer: Planet

Q6) Which term is used when a player violates the rules in Badminton?

Answer: Fault

Q7) Which scripture was called his ‘Mother’ by Gandhiji?

Answer: Bhagwat Geeta

Q8) The Worldwide Great Depression happened in which year?

Answer: 1929

Q9) What tree is particularly associated with Buddha?

Answer: Bodhi Tree

Q10) Which of the following state is the ‘Partner State’ in this year’s India International Trade Fair (IITF)?

Answer: Bihar

KBC Offline Quiz कैसे खेले?

KBC Offline Quiz कैसे खेलें यह भी जानना जरुरी है. इसे जाने बिना आप क्विज में भाग कैसे ले सकते हैं. तो इसीलिए हम यहाँ पर आपको इस क्विज में भाग लेने का तरीका बताने जा रहे हैं. आप इन स्टेप्स को अच्छी तरह फॉलो करें तभी आप इसमें आसानी से भाग ले सकेंगे.

  1. पहला स्टेप ये है की आप गूगल प्ले स्टोर को खोले और उसके सर्च बॉक्स में जाकर Sony Liv सर्च करें. फिर उसे अपने मोबाइल में डाउनलोड करें. अगर आप iPhone यूजर हैं तो अपने स्टोर में इसे सर्च करके डाउनलोड करें.
  2. जब इंस्टालेशन प्रोसेस पूरा हो जाए तो एप्लीकेशन को ओपन करें.
  3. Sony Liv Application खोलने के बाद आपको अपनी डिटेल जिसमें डालनी पड़ेगी जैसे कि आपका जन्मदिन, आपका लिंग, इत्यादि.
  4. इसके बाद आपको साइन अप करने के लिए या तो अपना मोबाइल नंबर या फिर गूगल अकाउंट का इस्तेमाल करना पड़ेगा.
  5. रजिस्ट्रेशन प्रोसेस पूरा करने के बाद में अब सोनीलिव के होम पेज में पहुंच जाएंगे जहां पर आपको सभी तरह के फीचर देखने को मिलेंगे परभणी पर आपको Play Along Section भी दिखाई देगा.
  6. अब आपको Play Along के अंदर प्रवेश कर लेना है और आप अपने गेम की शुरुआत कर सकते हैं.
  7. जब आपस में प्रवेश करते हैं तो आपको दो ऑप्शन दिखाई देते हैं जिसमें से पहला ऑप्शन है Play Along Gold (प्ले अलॉन्ग गोल्ड) और दूसरा ऑप्शन दिखाई देगा Play Along Regular (प्ले अलॉन्ग रेगुलर).
  8. आप दोनों में से किसी भी सेक्शन में भाग ले सकते हैं जहां आपका मन करे.
  9. जब आप किसी भी सेक्शन में प्रवेश करते हैं तो फिर आप को सबसे ऊपर भाषा चुनने का ऑप्शन दिखाई देता है जिसमें आप इंग्लिश किसी का भी चुनाव कर सकते हैं.
  10. उसके बाद आपको 24*7 क्विज पर क्लिक करना है.

इस प्रकरण में प्रवेश कर चुके हैं और आपको सभी सवालों के सही जवाब देने हैं ताकि आप यह क्विज जीत सकें.

KBC Offline Quiz Rules – KBC के नियम एवं शर्तें

  • यह क्विज सोमवार से शुक्रवार तक प्रतिदिन सुबह 10:00 AM शुरू हो जाता है.
  • इसमें कुल मिलाकर आपसे 10 सवाल पूछे जाते हैं.
  • हर सवाल के लिए आपको 30 सेकंड का समय दिया जाता है.
  • आप अगले साल तक तभी पहुंच सकते हैं जब आप पूछे गए सवाल का सही जवाब देते हैं.
  • सिक्योर योर आंसर के रूप में लाइफ लाइन भी दिया जाता है जिससे आप 50% अंक प्राप्त कर सकते हैं.

KBC Offline Quiz Answers Today से जुड़े सवाल

KBC OfFline Quiz कितने बजे शुरू होता है?

KBC Offline Quiz सोमवार से शुक्रवार हर दिन सुबह 10:00 बजे से शुरू हो जाता है.

KBC Offline Quiz 24*7 मैं किस प्रकार के सवाल होते हैं?

आमतौर पर KBC Offline Quiz ज्ञान पर आधारित क्विज है जिसमें सामान्य ज्ञान से जुड़े हुए सवाल पूछे जाते हैं और प्रत्येक सवाल के लिए 30 सेकंड का समय भी दिया जाता है. हर सवाल के नीचे चार जवाब भी दिए हुए होते हैं जिनमें से एक जवाब सही होता है और तीन गलत होते हैं. जब आप सही जवाब दे देते हैं तो फिर आप अगले प्रश्न की तरफ बढ़ जाते हैं.

KBC Offline Quiz Answer कहां उपलब्ध होता है?

हमारे वेबसाइट पर आपको प्रतिदिन पूछे जाने वाले KBC Offline Quiz Answers मिल जाएंगे.

KBC Quiz Offline Answers Today सम्बंधित [Video]

इन्हें भी पढ़ें:

KBC Offline Quiz Answers Today

आज के इस पोस्ट में हमने KBC Offline Quiz Answers Today से जुड़ी जानकारी शेयर की है. इस वेबसाइट में आकर प्रतिदिन के ऑफलाइन में पूछे जाने वाले प्रश्नों के सही जवाब हासिल कर सकते हैं और समय पर सभी सवालों के जवाब भी दे सकते हैं. इस प्रकार आप किस चीज में जीतने की संभावना बढ़ा सकते हैं.

आशा है आपको इस पोस्ट से काफी जानकारी मिल गई होगी और आप हर दिन हमारे पोस्ट को विजिट करके यहां से सभी सवालों के सही जवाब समय पर ले लेंगे. अगर पोस्ट पसंद आई हो तो इसे दोस्तों के साथ फेसबुक, टि्वटर, इंस्टाग्राम में जरूर शेयर करें.

Wasim Akram

वसीम अकरम WTeckni के मुख्य लेखक और संस्थापक हैं. इन्होंने इंजीनियरिंग की डिग्री हासिल की है लेकिन इन्हें ब्लॉगिंग और कैरियर एवं जॉब से जुड़े लेख लिखना काफी पसंद है.

1 thought on “KBC Offline Quiz Answers (Friday, 9th December 2022): Get KBC 24×7 Quiz Today’s Answers”

Leave a Comment