Amazon Quiz Answers Today Tuesday, 6th December 2022: Win ₹1,000

Amazon Quiz Answers Today Tuesday, 6th December 2022: अगर आप Amazon Daily Quiz से वाकिफ हैं तो आपको यह भी जरूर पता होगा कि हर दिन इस कंपटीशन में अनगिनत लोग पार्टिसिपेट करते हैं और प्राइस जीतते हैं. इस आर्टिकल के माध्यम से हम आपको Amazon Daily Quiz Answers Today (Tuesday, 6th December 2022) की जानकारी शेयर कर रहे हैं जिसके जरिए आप पता लगा सकते हैं कि आपके कितने सवालों के जवाब सही है. यहां पर आपको Amazon daily quiz time खास तौर पर Amazon Quiz Answers भी उसके सवालों के साथ-साथ शेयर किया जाएगा. अगर आप सारे सवालों के जवाब सही-सही दे देते हैं तो फिर प्राइज मनी जीतने के लिए आप एलिजिबल हो जाते हैं.

Amazon Quiz Today अभी के समय में सबसे पॉपुलर ऑनलाइन क्विज में से एक हैं. ऐसा माना जाता है कि प्राइवेट लिमिटेड के द्वारा शुरू की गई थी. 2017 में शुरू हुए इस क्विज कंपटीशन की लोकप्रियता दिन प्रतिदिन बढ़ती गई और इसका परिणाम यह हुआ कि आज के समय में भारतीय लोगों के बीच में काफी पॉपुलर है. अमेज़न क्विज के अंतर्गत 5 सवाल पूछे जाते हैं और इसमें पार्टिसिपेट करने वाले उम्मीदवारों को इन सभी सवालों के जवाब सही देने होते हैं जिसके बाद भी प्राइस जीत सकते हैं. तो चलिए जान लेते हैं कि Amazon Daily Quiz पूछे गए सवालों के जवाब क्या-क्या है.

विषय दिखाएँ

Amazon Quiz Answers Today Tuesday, 6th December 2022

7th December 2022 के सवाल रात को 12 बजे इसी वेबसाइट पर अपडेट कर दिया जाएगा. आज Tuesday, 6th December 2022 को पूछे गए सवालों का जवाब निम्नलिखित है:

S. No.Answers
Question 1The Challenge
Question 2Germany
Question 3Assam
Question 4Wimbledon
Question 5London

इसे भी पढ़े: यूपी फ्री लैपटॉप योजना 2021-22: ऑनलाइन रजिस्ट्रेशन, UP Free Laptop 1st List 2021 – जारी सूची में अपना नाम देखें

Amazon Quiz Answers Today for 21st December 2021

Q1. What is the newly set-up consortium for governance of infectious diseases in India?

Answer: One Health

Q2. As of October 2021, who is the leading wicket taker in T20 Internationals?

Answer: Shakib Al Hasan

Q3. Who won the Turkish F1 Grand Prix 2021?

Answer: Valtteri Bottas

Q4. This is the inspiration behind the logo of a famous management institute in which city?

Answer: Ahmedabad

Q5. The owner of this hammer is a character from which mythology?

Answer: Norse

Amazon The Credit Card Quiz: Answers & win Rs 2000 (50 winners)

Q1: If you shop on Amazon using the Amazon Pay ICICI Bank Credit Card how much reward points do you get, if you are a prime member?

Ans: (B) Flat 5%

Q2: Which of these benefits can you enjoy with Amazon Pay ICICI Bank credit card?

Ans: (D) All of the above

Q3: You can fast track your application for Amazon Pay ICICI Bank Credit Card through what?

Ans: (A) Video KYC

Q4: The Amazon Pay ICICI Bank Credit Card comes with which of the following features?

Ans: (D) All of these

Q5: The Amazon Pay ICICI Bank Credit Card is powered by which of the following?

Ans: (A) VISA

Amazon Quiz Answers Today for 20th December 2021

Q1: India’s first smartphone-based e-voting solution is being tested in a dummy electon at Khammam in which state?

Answer: (D) Telangana

Q2: The President’s Tatrakshak Medal is awarded to members of which organisation?

Answer: (C) Indian Coast Guard

Q3: External Affairs Minister S. Jaishankar recently unveiled the “Bhoodan Grove” plaque at the Jerusalem Forest in which country?

Answer: (A) Israel

Q4: How many tournaments make up a Grand Slam in this sport?

Answer: (D) 4

Q5: Name this U.S president who is the first and only man to resign from his post.

Answer: (D) Richard Nixon

Amazon Quiz Answers Today for 19th December 2021

Question 1: Which is the first feature-length fiction film shot in outer space?

Answer: The Challenge

Question 2: Which country unveiled the world’s first automated, driverless train in the city of Hamburg?

Answer: Germany

Question 3: Judima, the first traditional brew of northeast India to get a GI tag, is from which state?

Answer: Assam

Question 4: This fruit is depicted on top of the Men’s Singles Trophy at which of these competitions?

Answer: Wimbledon

Question 5: This fruit is depicted on top of the Men’s Singles Trophy at which of these competitions?

Answer: London

Amazon Quiz Answers Today for 18th December 2021

Question 1: With support from Denmark, which state is building India’s first offshore floating wind park in the Gulf of Mannar?

Answer: Tamil Nadu

Question 2: In October 2021, who became the first Indian woman to win silver in the World Wrestling Championships?

Answer: Anshu Malik

Question 3: The Nobel Prize in Chemistry 2021 was awarded for the development of a tool for molecule building known as what?

Answer: Organocatalysis

Question 4: The war between this country and Great Britain in 1982 was over which territory?

Answer: Falkland Islands

Question 5: How many points win a game in this sport?

Answer: 21

Amazon Quiz Answers Today for 17th December 2021

Question 1: What name is given to the portal for monitoring of implementation of National Clean Air Programme in India?

Answer: PRANA

Question 2: Mihidana is a GI-tagged sweet dish from which Indian state?

Answer: West Bengal

Question 3: Which border guarding force of India is deployed along its border with Nepal and Bhutan?

Answer: Sashastra Seema Bal

Question 4: If you were born on this occasion, what would your zodiac sign be?

Answer: Capricorn

Question 5:

In which country do the ‘Pumas’ represent this sport?

Answer: Argentina

Amazon Quiz Answers Today for 16th December 2021

Question 1: Dr Firdausi Qadri, a Bangladeshi scientist instrumental in the development of vaccines, was awarded which prize in Manila in 2021?

Answer: Ramon Magsaysay Award

Question 2: National Research Centre on Yak is located in which Indian state?

Answer: Arunachal Pradesh

Question 3: Mette Frederiksen is the youngest prime minister in which country’s history?

Answer: Denmark

Question 4: Which of these actors has NOT portrayed this character’s role on screen?

Answer: Chris Pine

Question 5: In this country, which dynasty ruled from 1368 to 1644?

Answer: Ming Dynasty

Amazon Quiz Answers Today for 15th December 2021

Question 1: Which Belgian-Dutch racing driver won the Belgian Grand Prix 2021?

Answer: Max Verstappen

Question 2: In October 2021, the first ever Himalayan Film Festival was organised in which state/ union territory?

Answer: Ladakh

Question 3: Najla Bouden Romdhane has become the first female prime minister in the Arab world for which country?

Answer: Tunisia

Question 4: The lease on Hong Kong for this country expired in what year?

Answer: 1997

Question 5: This was a significant location used for which film trilogy?

Answer: The Hobbit

Amazon Quiz Answers Today for 14th December 2021

Question 1: SpaceX has recently shipped ants, a human-sized robotic arm and what fruits to the International Space Station?

Answer: Avocados

Question 2: SECMOL, India’s highest altitude educational organisation, is located in which state/ union territory?

Answer: Ladakh

Question 3: Who is the first Indian woman to score a Test century in Australia?

Answer: Smriti Mandhana

Question 4: A 1962 agreement between this country and France sought to build together which of these?

Answer: Concorde

Question 5: What was the first sporting event this company ever broadcast in colour?

Answer: Wimbledon, 1967

Amazon Quiz Answers Today for 13th December 2021

Question 1: Which Indian state celebrated the golden jubilee of its statehood in 2021?

Answer : Himachal Pradesh

Question 2: Whose recently released memoir is titled “My Life in Full: Work, Family, and Our Future”?

Answer : Indra Nooyi

Question 3: Which country successfully tested a new hypersonic missile called Hwasong-8?

Answer : North Korea

Question 4: What buzzword did this company use to describe the removal of the headphone jack?

Answer : Courage

Question 5: Which team won the first ever Men’s World Cup for this sport?

Answer : Uruguay

Amazon Quiz Answers Today for 12th December 2021

Question 1: In September 2021, a new species of Jurassic-age Hybodont Shark was discovered from which Indian state?

Answer :Rajasthan

Question 2: NASA’s VIPER rover will study Nobile crater on which astronomical body?

Answer : Moon

Question 3: Which Pacific Island nation has called for the Hague-based International Court of Justice to weigh in on climate change?

Answer: Vanuatu

Question 4: What was this device missing before the year 1577?

Answer: Minute hands

Question 5: This company commissioned Richard Cawston to make a documentary in 1969 about which famous family?

Answer: British Royal Family

Amazon Quiz Answers Today for 11th December 2021

Question 1. What two letters appear on the newly introduced pan-India registration series for Indian vehicles?

Answer: BH

Question 2. Who won the Formula One Italian Grand Prix 2021?

Answer: Daniel Ricciardo

Question 3. National Florence Nightingale Award is associated with which profession?

Answer: Nurse

Question 4. Which two Space Shuttles from this organisation were destroyed in disasters?

Answer: Challenger and Columbia

Question 5. Which American actress laid the foundation for this development?

Answer: Hedy Lamarr

Amazon Quiz Answers Today for 10th December 2021

Question 1. The movie ‘Hum Do Hamare Do’ starring Rajkummar Rao and Kriti Sanon, also features which two actors in important roles?

Answer: Paresh Rawal and Ratna Pathak Shah

Question 2. Primoz Roglic who won the 2021 Vuelta a Espana title, one of cycling’s grand tours is from which country?

Answer: Slovenia

Question 3. Not just a __ ad’ uses machine learning to use Shahrukh Khan’s face and voice to promote local stores. Fill in the blanks

Answer: Cadbury

Question 4. This is a view of which planet as seen from Voyager 2?

Answer: Uranus

Question 5. This is the Bara Imambara located in which Indian city?

Answer: Lucknow

Amazon Quiz Answers Today for 9th December 2021

Question 1: Which person in the news was the voice for the character of Simba, in the Hindi dubbing of Disney’s ‘The Lion King’ (2019)?

Answer: Aryan Khan

Question 2: Biological E- a company that is receiving $50 million funding from US International Development Finance Corporation is based in which city?

Answer: Hyderabad

Question 3: Among the 11 sportspeople who have been recommended for the Dhyan Chand Khel Ratna 2021, there are how many Paralympians?

Answer: 5

Question 4: This is the Sheikh Zayed Grand Mosque Center located in which city?

Answer: Abu Dhabi

Question 5: This is a famous site located in Amman, Jordan. It is called the Temple of _ . Fill in the blanks

Answer: Hercules

Amazon Quiz Answers Today: Questions and Answers for 8th December 2021

Question 1: NASA’s Juno probe recently offered the first 3D view of the atmosphere of which planet?

Answer: Jupiter

Question 2: As per the new retention rules, ahead of the auction for the 2022 IPL, each franchise would be allowed to retain maximum how many players?

Answer: 4

Question 3: Which famous singer has sung the theme song for the new James Bond movie ‘No Time To Die’ ?

Answer: Billie Eilish

Question 4: This is the flag of which nation?

Answer: Morocco

Question 5: This is a doll of which Disney character?

Answer: Snow White

Amazon Quiz Answers Today: Questions and Answers for 7th December 2021

Question 1: Recently which team suffered their worst ever defeat at the German Cup when they were beaten 5-0 by Borussia Moenchengladbach?

Answer: Bayern Munich

Question 2: In a 2021 movie famous singer Camila Cabello plays the role of which fairytale character?

Answer: Cinderella

Question 3: Renowned journalist Chidanand Rajghatta has recently written a book on which US politician?

Answer: Kamala Harris

Question 4: What is this bird called?

Answer: Hornbill

Question 5: Which family tried its hardest to not let Harry receive this letter?

Answer: Dursley

Amazon Quiz Answers Today: Questions and Answers for 6th December 2021

Question 1: The Yonex French Open badminton tournament is held in an arena named after which famous sports pioneer?

Answer: Pierre De Coubertin

Question 2: In the movie ‘Bellbottom’ the role of which political figure is played by Lara Dutta?

Answer: Indira Gandhi

Question 3: In October 2021, the used car selling platform CarDekho became the first Unicorn to be based in which city?

Answer: Jaipur

Question 4: In which of these books does this comic book character go to India?

Answer: Cigars of the Pharaoh

Question 5: This visual shows a man floating on which water body?

Answer: Dead Sea

Amazon Quiz Answers Today: Questions and Answers for 5th December 2021

Question 1: The Pakistan network PTV recently banned host Nauman Niaz and which Pakistan fast bowler for their on air spat?

Answer:

Question 2: The Christmas Pig’ is a new children’s book released by which famous author?

Answer:

Question 3: Facebook has changed its name to what in a rebranding exercise?

Answer: Meta

Question 4: This visual shows the flag of which country?

Answer: Belgium

Question 5: This painting shows which two fictional characters?

Answer: Sherlock Holmes and John Watson

Amazon Quiz Answers Today: Questions and Answers for 4th December 2021

Question 1: After a $255 million fund raising round, Acko- a start up in which sector became a unicorn?

Answer: Insurance

Question 2: Who recently became the first male player from Great Britain to win the prestigious Indian Wells Masters 1000 singles title?

Answer: Cameron Norrie

Question 3: The science fiction movie ‘Dune’ has a stellar cast. Who plays the role of Paul Atreides in the movie?

Answer: Timothee Chalamet

Question 4: This is a visual from which place, famous among tourists?

Answer: Bali

Question 5: This is the flag of which country?

Answer: Mexico

Amazon Quiz Answers Today 3 December

Question 1: What is the official anthem of the T20 World Cup titled?

Answer: Live the Game

Question 2: As per review aggregation site, Rotten Tomatoes after 92 reviews Eternals became the worst reviewed MCU movie crossing which film’s mark?

Answer: Thor: The Dark World

Question 3: UAE has recently reached a deal with which country to promote Space Tourism?

Answer: Blue Origi

Question 4: Which movie shares its What is the official anthem of the T20 World Cup titled? with this dish?

Answer: Ratatouille

Question 5: This is a visual from Phi Phi Islands in which country?

Answer: Thailand

Amazon Quiz Answers Today 2 December 2021

Question 1 Which of these hockey players has been nominated for the Dhyan Chand Khel Ratna this year?

Answer: PR Sreejesh

Question 2 Shivers’ and ‘Bad Habits’ are two of the tracks in the Billboard Hot 100 from which famous singer?

Answer: Ed Sheeran

Question 3 CV Raman was born on November 7, 1888 in which Indian city?

Answer: Tiruchirappalli

Question 4 This is a visual of the Atacama Desert from which country?

Answer: Chile

Question 5 This character came to the attention of the world, after ‘Steamboat Willie’ released in which year?

Answer: 1928

Amazon Quiz Answers Today 1 December 2021

Question 1:

The song ‘Stay’ whch has been near the top of the charts, is a collaboration between The Kid LAROI and which famous singer?

Answer: Justin Bieber

Question 2: At the National Women’s Boxing Championship held towards the end of October, who was given the ‘Best Boxer’ award?

Answer: Nikhat Zareen

Question 3: The brand Nykaa in the news for its IPO is named after the Sanskrit word ‘Nayaka’ meaning what?

Answer: Actress or one in the spotlight

Question 4: This famous tourist spot is located in which city?

Answer: Beijing

Question 5: These wooden boats found in India are known by what name?

Answer: Shikara

Amazon Quiz Answers Today 30 November 2021

Question 1: Who recently became the first away player to score a hat trick at Old Trafford in the Premier League?

Answer: Mohammad Salah

Question 2: Amol Parashar plays the role of which freedom fighter in the recently released film ‘Bhagat Singh’ ?

Answer: Bhagat Singh

Question 3: A cryptocurrency which as of the last week of October is among the top 10 crytocurrencies in the world, is named after which dog breed?

Answer: Shiba Inu

Question 4: This cat breed is called the __ Forest Cat. Fill in the blanks

Answer: Norwegian

Question 5: In which city would you find this famous sign?

Answer: Los Angeles

Amazon Quiz Answers Today 29 November 2021

Question 1: Harmanpreet Kaur and Jemimah Rodrigues are both playing for which franchise in the Women’s Big Bash League 2021?

Answer: Melbourne Renegades

Question 2: Ben Whishaw plays which famous character in the James Bond movie ‘No Time to Die’ ?
Answer: Q

Question 3: Born on 19th November 1828, Manikarnika married Gangadhar Rao, who was the Maharaja of which kingdom?
Answer: Jhansi

Question 4: This is the Erasmus Bridge found in which European city?
Answer: Rotterdam

Question 5: This is a Red Curry Noodle Soup prepared in the style of which cuisine?
Answer: Thai cuisine

Amazon Quiz Answers Today 28 November 2021

यहां पर हम आपको आज के पूछे जाने वाले सवालों की लिस्ट उनके जवाब के साथ दे रहे हैं साथ ही यह सवाल और जवाब आपको दो भाषाओं में भी बताया जा रहा है.

Question 1: The UN observes 25th November as the International Day for Elimination of Violence against whom?

Answer: (c) Women

Question 2: Which Kpop group which trended worldwide with their single ‘Next Level’ recently launched their new song ‘Savage’ ?

Answer: (c) Aespa

Question 3: David Wiese who played a key role in Namibia’s qualification for the Super 12 of the T20 World Cup 2021, earlier played for which country?

Answer: (a) South Africa

Question 4: This is a famous fountain in which city?

Answer: (c) Rome

Question 5: This is a view of which city in South Asia?

Answer: (c) Colombo

Amazon Quiz Answers Today 27 November 2021

Question 1: After a hiatus of 5 years, which famous singer recently released a single titled ‘Easy on Me’?

Answer: Adele

Question 2: In 1996, the UN General Assembly adopted Resolution 51/95 proclaiming 16th November as the International Day for what?

Answer: Tolerance

Question 3: Playing in her first Masters 1000 final at Indian Wells, Paula Badosa from which country, recently beat Victoria Azarenka?

Answer: Spain

Question 4: This is a view of Male, the capital of which country?

Answer: Maldives

Question 5: What is this drink called?

Answer: Sangria

Amazon Quiz Answers Today 26 November 2021

Question 1: Which member of the hit Kpop girl group Blackpink appears in the video of DJ Snake’s new song titled ‘SG’ ?

Answer: Lisa

Question 2: Which country won its 15th Uber Cup, the world team championships for women in badminton, recently?

Answer: China

Question 3: On 10th November, United Nations observes the World Science Day for Peace & ____________ . Fill in the blanks

Correct Answer: Development

Question 4: This is Mount Cook located in which country?

Answer: New Zealand

Question 5: What breed of dog is this?

Answer: Corgi

Amazon Quiz Answers Today 25 November 2021

Question 1: Who controversially made himself unavailable for the South Africa vs West Indies match at the T20 World Cup for personal reasons

Answer: Quinton De Kock

प्रश्न 1: व्यक्तिगत कारणों से टी20 विश्व कप में दक्षिण अफ्रीका बनाम वेस्टइंडीज मैच के लिए विवादास्पद रूप से किसने खुद को अनुपलब्ध बताया?

उत्तर: क्विंटन डी कॉक

Question 2: At California’s SoFi stadium BTS recently performed in a concert titled what?

Answer: Permission to Dance Concert

प्रश्न 2: कैलिफोर्निया के सोफी स्टेडियम में बीटीएस ने हाल ही में किस शीर्षक से एक संगीत कार्यक्रम में प्रस्तुति दी?

उत्तर: डांस कॉन्सर्ट की अनुमति

Question 3: Which space tourism company recently announced plans to launch a commercial space station named ‘Orbital Reef’?

Answer: Blue Origin

प्रश्न 3: हाल ही में किस अंतरिक्ष पर्यटन कंपनी ने ‘ऑर्बिटल रीफ’ नामक एक वाणिज्यिक अंतरिक्ष स्टेशन शुरू करने की योजना की घोषणा की?

उत्तर: ब्लू ओरिजिन

Question 4: Which country won the Thomas Cup, the Men’s World Team Championship for this sport in 2021 for the first time in 19 years?

Answer: Indonesia

प्रश्न 4: किस देश ने 19 वर्षों में पहली बार 2021 में इस खेल के लिए थॉमस कप, पुरुष विश्व टीम चैम्पियनशिप जीती?

उत्तर: इंडोनेशिया

Question 5: This is the Hathor Temple, a famous site located in which country?

Answer: Egypt

Question 5: यह किस देश में स्थित प्रसिद्ध स्थल हाथोर मंदिर है ?

उत्तर: मिस्र

Amazon Quiz Answers Today 24 November 2021

Question 1: Koozhangal a movie made in which language has been selected as India’s official entry to the Oscars?

Answer: Tamil

प्रश्न 1: किस भाषा में बनी फिल्म कूझंगल को ऑस्कर में भारत की आधिकारिक प्रविष्टि के रूप में चुना गया है?

उत्तर: तमिल

Question 2: WWE Crown Jewel was a recent WWE event held in which city?

Answer: Riyadh

प्रश्न 2: WWE क्राउन ज्वेल हाल ही में किस शहर में आयोजित WWE इवेंट था?

उत्तर : रियाधी

Question 3: Who won a Nobel Prize ‘for the discovery of the interplay of disorder and fluctuations in physical systems from atomic to planetary scales’?

Answer: Giorgio Parisi

प्रश्न 3: ‘परमाणु से ग्रहों के तराजू में भौतिक प्रणालियों में विकार और उतार-चढ़ाव की परस्पर क्रिया की खोज के लिए’ नोबेल पुरस्कार किसने जीता?

उत्तर: जियोर्जियो पेरिसिक

Question 4: From which continent did this fruit originate?

Answer: South America

प्रश्न 4: इस फल की उत्पत्ति किस महाद्वीप से हुई है?

उत्तर: दक्षिण अमेरिका

Question 5: Which famous fort in this?

Answer: Golconda Fort

प्रश्न 5: इसमें कौन सा प्रसिद्ध किला है?

उत्तर : गोलकुंडा का किला

Amazon Quiz Answers Today 23 November 2021

Question 1: Which international airpoirt was inaugurated on October 20th, 2021 in Uttar Pradesh?

Answer: Kushinagar International Airport

Question 1: 20 अक्टूबर 2021 को उत्तर प्रदेश में किस अंतरराष्ट्रीय हवाई अड्डे का उद्घाटन किया गया?

उत्तर: कुशीनगर अंतर्राष्ट्रीय हवाई अड्डा

Question 2: 21st November is observed by the UN as World ____ Day in recognition of a device present in many households. Fill in the blanks

Answer: Television

प्रश्न 2: 21 नवंबर को संयुक्त राष्ट्र द्वारा कई घरों में मौजूद एक उपकरण की मान्यता में विश्व __ दिवस के रूप में मनाया जाता है। रिक्त स्थान भरें

उत्तर: टेलीविजन

Question 3: The Indian football team recently won its __ SAFF championship beating Nepal in the final. Fill in the blanks

Answer: 8th

Question 3: भारतीय फुटबॉल टीम ने हाल ही में फाइनल में नेपाल को हराकर अपनी __ SAFF चैंपियनशिप जीती। रिक्त स्थान भरें

उत्तर : 8वां

Question 4: This soft drink was originally sold under what name?

Answer: Brad’s Drink

प्रश्न 4: यह शीतल पेय मूल रूप से किस नाम से बेचा जाता था?

उत्तर: ब्रैड्स ड्रिंक

Question 5: This search engine began as a research project named what?

Answer: BackRub

प्रश्न 5: इस सर्च इंजन की शुरुआत एक रिसर्च प्रोजेक्ट के रूप में किस नाम से हुई?

उत्तर: बैकरब

Amazon Quiz Answers Today 22 November 2021

Question 1: We know that India celebrates Children’s Day on November 14th, however which day is observed by the UN as World Children’s Day?

Answer: 20th November

प्रश्न 1: हम जानते हैं कि भारत 14 नवंबर को बाल दिवस मनाता है, हालांकि संयुक्त राष्ट्र द्वारा किस दिन को विश्व बाल दिवस के रूप में मनाया जाता है?

उत्तर: 20 नवंबर

Question 2: The 2021 United Nations Climate Change Conference would take place in which city?

Answer: Glasgow

प्रश्न 2: संयुक्त राष्ट्र जलवायु परिवर्तन सम्मेलन 2021 का आयोजन किस शहर में होगा?

उत्तर: ग्लासगो

Question 3: The upcoming movie Tadap, stars Tara Sutaria and Ahan, making his Bollywood debut. Ahan is the son of which actor?

Answer: Suniel Shetty

प्रश्न 3: आगामी फिल्म तड़प में तारा सुतारिया और अहान हैं, जो बॉलीवुड में अपनी शुरुआत कर रहे हैं। अहान किस अभिनेता के पुत्र हैं?

उत्तर: सुनील शेट्टी

Question 4: Which of these zodiac signs’ representation contains this marine arthropod?

Answer: Cancer

प्रश्न 4: इनमें से किस राशि के प्रतिनिधित्व में यह समुद्री आर्थ्रोपोड शामिल है?

उत्तर: सुनील शेट्टी

Question 5: Which country has won its only 2 golds in Olympic history in the ‘Sevens’ format of this sport?

Answer: Fiji

Question 5: किस देश ने इस खेल के ‘सेवेन्स’ प्रारूप में ओलंपिक इतिहास में अपने केवल 2 स्वर्ण जीते हैं?

उत्तर: फिजी

Amazon Quiz Answers Today 21 November 2021

Question 1. Since 1995, the Supreme Court has observed what day in India on November 9th to mark the legal professionals’ contribution?

Answer – Legal Services Day

प्रश्न 1. 1995 से, सुप्रीम कोर्ट ने कानूनी पेशेवरों के योगदान को चिह्नित करने के लिए 9 नवंबर को भारत में कौन सा दिन मनाया है?

उत्तर – विधिक सेवा दिवस

Question 2. In the India vs Pakistan match at the T20 World Cup, which of these batters did Shaheen Shah Afridi NOT dismiss?

Answer – Suryakumar Yadav

प्रश्न 2. टी20 विश्व कप में भारत बनाम पाकिस्तान मैच में शाहीन शाह अफरीदी ने इनमें से किस बल्लेबाज को आउट नहीं किया?

उत्तर – सूर्यकुमार यादव

Question 3. Who recently received a Best Actor award at the National Film Awards ceremony for the movie ‘Asuran’ ?

Answer – Dhanush

Question 3. हाल ही में फिल्म ‘असुरन’ के लिए राष्ट्रीय फिल्म पुरस्कार समारोह में सर्वश्रेष्ठ अभिनेता का पुरस्कार किसे मिला ?

उत्तर-धनुषी

Question 4. How many phases exist of this natural satellite?

Answer – 8

प्रश्न 4. इस प्राकृतिक उपग्रह के कितने चरण हैं?

उत्तर – 8

Question 5. In the movie Avengers: Endgame , to which character does Captain America hand over his shield to , towards the end of the movie?

Answer – Falcon

प्रश्न 5. फिल्म एवेंजर्स: एंडगेम में, कैप्टन अमेरिका किस चरित्र को फिल्म के अंत में अपनी ढाल सौंपता है?

उत्तर – बाज़

Amazon Quiz Answers Today 20 November 2021

Question 1: Pandit Jawaharlal Nehru was born on November 14th, 1889 in which Indian city?

Answer: Prayagraj (then Allahabad)

प्रश्न 1: पंडित जवाहरलाल नेहरू का जन्म 14 नवंबर, 1889 को भारत के किस शहर में हुआ था?

उत्तर: प्रयागराज (इलाहबाद)

Question 2: In the trailer for the movie ‘Antim’ , a character played by which actor calls himself ‘Hindustan ka Bhai’ ?

Answer: Salman Khan

प्रश्न 2: फिल्म ‘अंतिम’ के ट्रेलर में किस अभिनेता द्वारा निभाया गया एक किरदार खुद को ‘हिंदुस्तान का भाई’ कहता है?

उत्तर: सलमान खान

Question 3: CVC Capital has recently won the bid for an IPL franchise that would be based in which city?

Answer: Ahmedabad

प्रश्न 3: सीवीसी कैपिटल ने हाल ही में किस शहर में स्थित आईपीएल फ्रेंचाइजी के लिए बोली जीती है?

उत्तर: अहमदाबाद

Question 4: Which engineering company with a focus on defense and space, recently had an IPO which received a 304 times subscription?

Answer: Paras Defence

प्रश्न 4: रक्षा और अंतरिक्ष पर ध्यान देने वाली किस इंजीनियरिंग कंपनी का हाल ही में एक आईपीओ था जिसे 304 गुना सब्सक्रिप्शन प्राप्त हुआ था?

उत्तर: पारस डिफेन्स

Question 5: This is a view of which famous European city?

Answer: Paris

प्रश्न 5: यह किस प्रसिद्ध यूरोपीय शहर का दृश्य है?

उत्तर: पेरिस

Amazon Quiz Answers Today 19 November 2021

Question 1: A national awareness day for what disease is annually observed on November 7th in India?

Answer: Cancer

प्रश्न 1: भारत में 7 नवंबर को प्रतिवर्ष किस बीमारी के लिए राष्ट्रीय जागरूकता दिवस मनाया जाता है?

उत्तर: कैंसर

Question 2: RP Sanjiv Goenka group successfully bid INR 7090 crore for a new IPL franchise in which city?

Answer: Lucknow

प्रश्न 2: आरपी संजीव गोयनका समूह ने किस शहर में एक नई आईपीएल फ्रेंचाइजी के लिए 7090 करोड़ रुपये की सफलतापूर्वक बोली लगाई?

उत्तर: लखनऊ

Question 3: Which of these actresses who is often seen in music videos features in Satyameva Jayate 2?

The answer is- Divya Khosla Kumar

प्रश्न 3: इनमें से कौन सी अभिनेत्री, जो अक्सर संगीत वीडियो में देखी जाती है, सत्यमेव जयते 2 में दिखाई देती है?

उत्तर: दिव्या खोसला कुमार

Question 4: This is the flag of which country, popular as a tourist spot?

Answer: Mauritius

प्रश्न 4: यह किस देश का ध्वज है, जो पर्यटन स्थल के रूप में लोकप्रिय है?

उत्तर: मॉरिशस

Question 5: What state of this country is Kodiak island located in?

Answer: Alaska

प्रश्न 4: कोडिएक द्वीप इस देश के किस राज्य में स्थित है?

उत्तर: अलास्का

हर दिन अपने फोन में नोटिफिकेशन पाने के लिए के आप हमारे टेलीग्राम चैनल से जुड़ सकते हैं.

Amazon Quiz Answers Today 18 November 2021

Question 1: World Tsunami Awareness Day observed on 5th November every year was a brainchild of which country?

Answer: Japan

प्रश्न 1: हर साल 5 नवंबर को मनाया जाने वाला विश्व सुनामी जागरूकता दिवस किस देश के दिमाग की उपज था?

उत्तर – जापान

Question 2: Which team qualified for the Super 12 stage of the T20 World Cup for the first time by beating Ireland in their last group stage match?

Answer: Namibia

प्रश्न 2: किस टीम ने अपने आखिरी ग्रुप स्टेज मैच में आयरलैंड को हराकर पहली बार टी20 विश्व कप के सुपर 12 चरण के लिए क्वालीफाई किया?

उत्तर – नामीबिया

Question 3: Which of these is a science fiction film based on a fictional universe created by Frank Herbert in a 1965 novel?

Answer: Dune

प्रश्न 3: इनमें से कौन सी साइंस फिक्शन फिल्म है जो 1965 के उपन्यास में फ्रैंक हर्बर्ट द्वारा बनाए गए एक काल्पनिक ब्रह्मांड पर आधारित है?

उत्तर – दुने

Question 4: What was the first toy to be advertised on this device?

Answer: Mr. Potato Head

प्रश्न 4: इस डिवाइस पर विज्ञापित होने वाला पहला खिलौना कौन सा था?

उत्तर – मिस्टर पोटैटो हेड

Question 5: This beverage is believed to have originated in which country?

Answer: China

प्रश्न 5: इस पेय की उत्पत्ति किस देश में मानी जाती है?

उत्तर – चीन

Amazon Quiz Answers Today 17 November 2021

Question 1: 2nd November is celebrated as the International Day to end Impunity for crimes against which group of people?
Answer: Journalists

प्रश्न 1: 2 नवंबर को किस समूह के लोगों के खिलाफ अपराधों के लिए दंड समाप्त करने के लिए अंतर्राष्ट्रीय दिवस के रूप में मनाया जाता है?

उत्तर: पत्रकार

Question 2: The centre sent a team to Uttar Pradesh after an Indian Airforce Officer tested positive for what virus?
Answer: Zika virus

प्रश्न 2: भारतीय वायु सेना अधिकारी के किस वायरस के लिए सकारात्मक परीक्षण के बाद केंद्र ने उत्तर प्रदेश में एक टीम भेजी?

उत्तर: जीका वायरस

Question 3: Who was the Man of the Match as Pakistan beat India for the first time ever in the T20 World Cup at Dubai?
Answer: Shaheen Shah Afridi

प्रश्न 3: दुबई में टी20 विश्व कप में पाकिस्तान ने भारत को पहली बार हराकर मैन ऑफ द मैच कौन बनाया?

उत्तर शाहीन शाह अफरीदी

Question 4: What was the first feature length animated film released by the company founded by this individual?

Answer: Snow White and the Seven Dwarfs

प्रश्न 4: इस व्यक्ति द्वारा स्थापित कंपनी द्वारा रिलीज़ की गई पहली फीचर लेंथ एनिमेटेड फिल्म कौन सी थी?

उत्तर: स्नो व्हाइट एंड द सेवन ड्वार्फ्स

Question 5: Which country consumes the most of this food per capita?
Answer: Switzerland

प्रश्न 5: प्रति व्यक्ति इस भोजन का सर्वाधिक उपभोग कौन सा देश करता है?

उत्तर: स्विट्ज़रलैंड

Amazon Quiz Answers Today 16 November 2021, win Rs 10,000

  • Answer 1: Salman Rushdie
  • Answer 2: Avani Lekhara
  • Answer 3: Chemistry
  • Answer 4: Toy Story, 1995
  • Answer 5: Karnataka

Amazon Quiz Answers Today 15 November 2021, win Rs 5,000

  • Answer 1: Tik Tok
  • Answer 2: Serena Williams
  • Answer 3: Operation London Bridge
  • Answer 4: Wales
  • Answer 5: Amelia Earhart

Amazon Quiz Answers Today 14 November 2021, win Rs 25,000

  • Answer 1: Niki Lauda
  • Answer 2: Preeti Shenoy
  • Answer 3: Brownfield Projects
  • Answer 4: 1997
  • Answer 5: Kenya

Amazon Quiz Answers Today 13 November 2021, win Rs 30,000

  • Answer 1: Civil Aviation
  • Answer 2: Ravi Shastri
  • Answer 3: Assam
  • Answer 4: Michelangelo
  • Answer 5: Blue Ribbon Sports

Amazon Quiz Answers Today 12 November 2021, win Rs 30,000

  • Answer 1: Ali Daei
  • Answer 2: Ather
  • Answer 3: Ethereum
  • Answer 4: Edward Munch
  • Answer 5: Manchester United

Amazon Daily Quiz क्या है – What is Amazon Daily Quiz?

अमेज़न डेली क्विज अमेज़न कंपनी के द्वारा इसके ऐप के अंतर्गत शुरू की गई एक क्विज कंपटीशन है जिसके बारे में इस कंपनी का कहना है कि उसके ग्राहक आकर्षक इनाम हर दिन इसके माध्यम से जीत सकते हैं. अमेजॉन डेली क्वीज पहले सुबह 8:00 बजे शुरू हुआ करता था लेकिन अब इस क्विज को 24 घंटे के लिए चालू कर दिया गया है. यानी कि आप दिन भर में कभी भी इस क्विज कंपटीशन में पार्टिसिपेट कर सकते हैं और इस में पूछे गए सवालों के जवाब देकर आप भी इनाम के हकदार बन सकते हैं.

इस क्विज कंपटीशन में पार्टिसिपेट करने के लिए आपका अमेज़न मोबाइल ऐप का ही प्रयोग करना पड़ता है मोबाइल एप्लीकेशन के अलावा अगर आप ब्राउज़र के माध्यम से इस क्विज में भाग लेना चाहते हैं तो फिर यह संभव नहीं है. इसके प्राइस हर दिन अलग-अलग सकते हैं और इसमें कभी प्राइज मनी के रूप में दिया जाता है तो कभी प्रोडक्ट के रूप में.

इसके पहले अमेज़न ने प्राइस के रूप में Apple iPhone XS, Samsung Galaxy Note 9, portable speakers प्राइस के रूप में अपने ग्राहकों को दिया है यहां तक कि इस कंपनी ने ₹25000 का इनाम Amazon Pay balance के रूप में विजेता को दिया है.

Amazon Daily Quiz में जीत सकेंगे या नहीं इसकी जानकारी का पता लगाना काफी मुश्किल है. क्योंकि यह कंपटीशन अमेजन के कस्टमर के बीच में होता है और आपको यह भी पता होगा कि अमेज़न एक बहुत बड़ी कंपनी है और इसके कस्टमर की संख्या भी बहुत बड़ी हैं तो ऐसे में क्विज कंपटीशन में भाग लेने वाले प्रतिभागियों की भी संख्या काफी अधिक होती है और कंपटीशन काफी कड़ा है तो इसमें आप जीतेंगे या नहीं जीतेंगे इसका आकलन करना या अनुमान लगाना काफी मुश्किल है.

अगर आप इस क्विज कंपटीशन में पार्टिसिपेट करना चाहते हैं और समय पर से ज्वाइन करना चाहते हैं तो अपने पास एक रिमाइंडर भी सेट कर सकते हैं. जब यह क्विज कंपटीशन लाइव होता है यानी कि सुबह के 8:00 बजे आप एक नोटिफिकेशन के जरिए सही समय पर इसे ज्वाइन कर सकते हैं.

खिलाड़ियों की संख्या कितनी होगी उसके अनुसार आप के हार जीत की संभावना भी बदलती है जो भी खिलाड़ी इस क्विज को जीत लेते हैं उनके नाम. उनका कांटेक्ट नंबर और ईमेल आईडी अमेज़न की वेबसाइट पर पब्लिश किया जाता है.

Amazon Daily Quiz contest में भाग कैसे लें?

Amazon Daily Quiz एक एप्लीकेशन पर आधारित कांटेक्ट है जिसमें पार्टिसिपेट करने के लिए आपको एक स्मार्टफोन के बारे में पड़ेगी 21 मई लेने के लिए जो पैसे से उसको हमने नीचे विस्तार से बताया है सर आपको भी जानना भी जरूरी है कि अगर आप Amazon Daily Quiz में प्रतिभागी के रूप में हिस्सा लेना चाहते हैं तो समझना कि जब आप सभी 5 सवालों के जवाब सही-सही दे देते हैं आपके नाम की सिलेक्शन 1 लकी ड्रा के द्वारा की जाती है. सीधी से बात यह है की जगह 5 सवालों के जवाब दे देता है तो उन लोगों में शामिल हो जाते हैं जिसमें सभी लोगों ने इन पांचों सवालों के सही सही जवाब देते हैं और उनके बीच लकी ड्रा के द्वारा विजेता का चुनाव किया जाएगा.

अगर आप पूछे जाने वाले 5 सालों में से एक भी गलत जवाब देते हैं तो फिर आप लकी ड्रॉ में शामिल नहीं किए जाएंगे. तो यह एक सिंपल तरीका है जिसके द्वारा अमेजॉन डेली क्वीज कंपटीशन ऑर्गेनाइज किया जाता है और विजेता का चुनाव भी किया जाता है.

Amazon Daily Quiz contest में भाग लेने के लिए महत्वपूर्ण शर्तें

  • जो भी पार्टिसिपेट इस में भाग लेना चाहता है उसे भारत गणराज्य का नागरिक होना जरूरी है
  • Amazon.in एप्लीकेशन में आप का देश भारत सिलेक्ट होना चाहिए
  • प्रतिभागी की उम्र 18 या उससे अधिक होनी चाहिए एवं आपके पास उम्र को प्रमाणित करने के लिए कोई जरूरी दस्तावेज का होना भी जरूरी है.
  • आपके पास वोटर आईडी पैन कार्ड ड्राइविंग लाइसेंस है भारतीय पासपोर्ट पहचान पत्र के रूप में उपलब्ध होना जरूरी है
  • भारतीय सीमा के अंदर बिलिंग एड्रेस रहना चाहिए
  • अमेजॉन डेली क्वीज में भाग लेने वाले प्रतिभागी अमेज़न कंपनी का एंप्लॉय नहीं होना चाहिए उसके परिवार का कोई भी सदस्य ऐमेज़ॉन कंपनी में कार्यरत ना हो.
  • जो भी अमेजन कंपनी के साथ मिलकर काम करते हैं जैसे एफिलिएट, एडवाइजर एडवरटाइजिंग एजेंसी इत्यादि इस क्विज कंपटीशन में योग्य नहीं है.

Amazon Daily Quiz contest में भाग लेने का तरीका

  1. गूगल प्ले स्टोर ऐप स्टोर से अमेज़न मोबाइल ऐप डाउनलोड करें नया अमेजॉन अकाउंट बनाया था पुराने अकाउंट से लॉगिन करें.
  2. लॉग इन करने के बाद सर्च बॉक्स में जाकर Funzone टाइप करें और सर्च करें।
  3. सर्च रिजल्ट मैं आपको win prizes with daily games दिखाई देगा इस पर क्लिक करें
  4. जब आप Funzone में प्रवेश कर जाते हैं तो वहां पर आपको एक ऑप्शन दिखाई देता है Daily Quiz Time. यहां पर यह जरूर ध्यान रखें कि डेली क्विज टाइम सुबह 8:00 से दोपहर 12:00 बजे तक होता है.
  5. Daily Quiz banner के अंदर में Play Now बटन दिखाई देगा इस पर क्लिक करें जय स्क्रीन खुलेगा वहां पर आपको Start button मिलेगा तो स्टार्ट बटन पर क्लिक करके आप किस की शुरुआत कर सकते हैं.
  6. अब आपको बारी बारी से एक के पांचों सवाल के सही सही जवाब मैं तो अभी आप इसको इसको जीत सकते हैं.
  7. जब आप पांचों सवाल के सही जवाब दे देते हैं तो फिर आपको डायरेक्टली lucky draw के लिए चुन लिया जाता है. अगर आप इनमें से एक भी गलत जवाब देते हैं तो फिर आप यह क्विज जीतने के योग्य नहीं होते.

Amazon Daily Quiz Time क्या है?

अगर आप भी अमेजॉन डेली क्वीज में पार्टिसिपेट करना चाहते हैं तो आपको यह पता होना चाहिए कि किस वक्त यह कंपटीशन खुलता है और बंद होता है. हमने आपको पहले ही बताया कि यह क्विज कंपटीशन हर दिन ऑर्गेनाइज किया जाता है और इसके लिए प्राइस का अमाउंट भी किया जाता है लेकिन जो इस बीच में पूछे गए सभी सवालों के जवाब सही-सही दे देते उनके नामों का सिलेक्शन लकी ड्रॉ के लिए कर दिया जाता है और फिर लकी ड्रॉ के माध्यम से विजेता का चुनाव किया जाता है.

Amazon daily Quiz Time हर दिन सुबह 8:00 बजे दोपहर 2:00 बजे तक होता है. इस दरमियान आप इस क्विज कंपटीशन में पूछे गए सवालों के जवाब दे सकते हैं.

Amazon Daily Quiz Prizes

आप यह भी जानना चाहते होंगे कि आखिर Amazon Daily Quiz Answers Today सही जवाब देने पर कौन से इनाम दिए जाते हैं. वैसे इसमें जो इनामी चीजें होती हैं वह हर दिन बदलती हैं लेकिन इसमें जो सबसे बेहतरीन प्राइस मिलते हैं वह amazon pay बैलेंस में कैशबैक के रूप में होते हैं या फिर स्मार्टफोन के रूप में प्राइस दिया जाता है.

स्मार्टफोन के रूप में विभिन्न प्रकार के फोन मॉडल जैसे कि आई फोन, सैमसंग गैलेक्सी, स्मार्ट वॉच, स्पीकर इत्यादि भी दिए जाते हैं.

Amazon Daily Quiz winners Selection Process

इसके लिए सबसे पहले तो उन लोगों का चुनाव किया जाता है जिन लोगों ने सभी पांचों सवालों के सही जवाब दिए हैं डेली क्विज कांटेस्ट दोपहर 12:00 बजे हो बंद जाती है जितने भी लोग सही जवाब देते हैं उनके नाम को लकी ड्रॉ के लिए जमा किया जाता है.

सही जवाब देने वाले लोगों का जो ग्रुप जमा होता है उनके बीच लकी ड्रॉ कराई जाती है इनमें से सिर्फ एक आदमी को विनर के रूप में चुना जाता है. लकी ड्रा में किसी का भी नाम आ सकता है जिसने भी 5 सवाल के सही जवाब दिए हैं.

इसमें जितने वाले विनर को सूचित करने के लिए या तो उसके मोबाइल में एसएमएस भेजा जाता है या फिर उसे ईमेल के द्वारा सूचित कर दिया जाता है कि वह इनाम की राशि जीत चुके हैं. वैसे तो इमेजिन के पास उसके हर कस्टमर की डिटेल होती है. यानी कि कस्टमर का नाम उसका फोन नंबर और उसका पता सब कुछ उसके पास होता है तो जब उसे प्राइस भेजनी होती है. तो इसके लिए भी वह नोटिफाई कर देता है.

Amazon Daily Quiz contest के नियम एवं शर्तें

  • अगर आप इसमें पार्टिसिपेट करते हैं और सभी सवालों के जवाब सही देते हैं तभी आपको लकी ड्रॉ के लिए प्रवेश किया जाता है
  • जितने भी प्रतिभागियों ने सही जवाब दिया है उन्हें लकी ड्रॉ ग्राउंड में रखा जाता है.
  • प्रत्येक दिन होने वाले क्विज के लिए लकी ड्रॉ होता है और जो विनर चुना जाता है उसे कांटेक्ट में निर्धारित किया गया प्राइस दिया जाता है.
  • हर विजेता को सिर्फ एक प्राइज ही दिया जाता है जो कि इस प्रतियोगिता का नियम है.
  • अगर आपने किसी भी एक कॉन्टेस्ट में भाग लिया है तो आप अमेज़न द्वारा चलाए जाने वाले उसी दिन के दूसरे प्रतियोगिता में भाग नहीं ले सकते हैं.
  • जब आपको प्रतियोगिता में प्रवेश करते हैं तो आपके कांटेक्ट को मेल वाले लिस्ट में डाल दिया जाता है जिसे अमेजन अपने उत्पादों के प्रमोशन के लिए उपयोग करता है.
  • अगर आप इस तरह के मेल नहीं लेना चाहते तो आप अपने ईमेल एड्रेस को बदल भी सकते हैं.
  • प्रतियोगिता में भाग लेने वाला व्यक्ति स्वयं की इच्छा से इसमें शामिल होना चाहिए और किसी भी प्रकार से Apple Inc. स्पॉन्सर्ड नहीं होना चाहिए.
  • अमेज़न को यह पूरी तरह से अधिकार है कि वह किसी भी वक्त स्पीच कंपटीशन के नियम एवं शर्तों को बदल सकती है.
  • इस प्रतियोगिता में भाग लेकर आप यह निर्णय लेते हैं कि आप अपनी मर्जी से अपना नाम अपनी फोटो अपनी आवाज वीडियो रिकॉर्डिंग इत्यादि किसी भी विज्ञापन के संबंध में उपयोग करने के लिए सहमत हैं.
  • अमेज़न अपने विजेताओं को ईमेल या फिर उनके नंबर के जरिए उन्हें संपर्क करता है विजेता का नाम वेबसाइट में 10 दिनों के अंदर प्रकाशित कर दिया जाता है. क्विज कंपटीशन के बारे में जितने भी जानकारी शेयर की गई है वह अमेजन के प्राइवेसी नोटिस के अनुसार ही माना जाएगा.

Amazon Daily Quiz Answers Today से जुड़े सवाल

Amazon Daily Quiz में कौन भाग ले सकता है?

इसमें कोई भी भाग ले सकता है जो भी अमेज़न का अकाउंट यूज करता है और उसके एप्लीकेशन को इस्तेमाल करता है वह इस क्विज में भाग ले सकता है.

Amazon Daily Quiz में किस प्रकार के प्रश्न पूछे जाते हैं?

Amazon Daily Quiz में सामान्य ज्ञान से जुड़े सवाल पूछे जाते हैं.

क्या Amazon Daily Quiz हर दिन खेल सकते हैं?

हाँ, यह खेल हर दिन होता है.

Amazon Daily Quiz की timing क्या है?

Amazon Daily Quiz का समय सुबह 12 बजे सुबह से रात 11:59 बजे तक है.

Amazon Daily Quiz Answers Today [Video]

इन्हें भी पढ़ें:

Amazon Daily Quiz Answers Today

यहां पर हम हर दिन अमेजॉन डेली क्वीज में पूछे गए सवालों का जवाब के साथ अपडेट कर दिया जाता है. हर दिन हम आपको Amazon Daily Quiz Answers Tuesday, 6th December 2022 देते हैं जिससे कि आप अपने सवालों के जवाब को वेरीफाई कर सकते हैं. उम्मीद करते हैं कि आपको इस पोस्ट के माध्यम से उचित जानकारी मिल गई होगी और आप इस पोस्ट को अपने दोस्तों के साथ में जरुर शेयर करेंगे जो भी इस कंपटीशन में भाग लेते हैं या फिर लेने वाले हैं.

Disclaimer : इस पोस्ट के माध्यम से हमारा एकमात्र उद्देश्य Amazon Daily Quiz Answers Today के बारे में जानकारी देना है. हमारा उद्देश्य न किसी Quiz का प्रमोशन करना है और न ही आपको उसे खेलने के लिए प्रेरित करना है. यह पोस्ट सिर्फ Education Purpose से किया गया है. कृपया अपनी रिस्क पर ही Amazon Daily Quiz Answers में हिस्सा लें!

Wasim Akram

वसीम अकरम WTeckni के मुख्य लेखक और संस्थापक हैं. इन्होंने इंजीनियरिंग की डिग्री हासिल की है लेकिन इन्हें ब्लॉगिंग और कैरियर एवं जॉब से जुड़े लेख लिखना काफी पसंद है.

Leave a Comment